• https://www.facebook.com/izmirdiyanet-sen.org
  • https://www.twitter.com/nail hoca çelik
  • https://www.youtube.com/nail hoca çelik

2014 YILININ İLK KPDK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Başkanlığında toplandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamu görevlilerinin haklarını KPDK toplantısında masaya taşıdı. 

Toplantıda Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen'e bağlı yetkili sendikaların genel başkanları ile diğer konfederasyonların temsilcileri hazır bulundu.

Genel Başkan Gündoğdu yaptığı açıklamada, "Her zaman olduğu gibi kamu görevlilerinin haklarını savunmaya ve yeni kazanımlar için çalışmaya devam ediyoruz. Toplu sözleşme ve KPDK toplantılarını önemsiyor, sadece bu süreçlerde kamu görevlilerinin haklarını aramıyoruz. Yılın her günü çalışıyor ve kamu görevlileri için mücadele ediyoruz. Daha önce yapmış olduğumuz KPDK toplantıları ile birlikte bugün yapacağımız toplantıdan da iyi kazanımlar üretmeyi amaçlıyoruz" dedi.

 

Bir önceki toplantıda gündeme gelen konulara ilişkin düzenlemelerin hala hayata geçirilmediği noktasında eleştirilerini sıralayan Gündoğdu; "Toplu Sözleşme sonrası bir beklenti oluştu. Bu toplantıda, Kasım ayında yaptığımız KPDK toplantısındaki başta akademik zam olmak üzere, 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi, 4-C kapsamındaki geçici personelin kadroya atanması ve emeklilere promosyon verilmesi gibi konuları tekrar gündeme getiriyoruz. Bunun yanında disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi, Adalet ve Maliye Bakanlığındakiler olmak üzere fazla mesai sorunu yaşayan personelin durumu, KİT’ler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin memuriyet kadrolarına geçirilmesi, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması ve kadın istihdamının arttırılması ile birlikte gündeme ilişkin yeni taleplerimiz geliyor. Bu hakları kazanıma dönüştürmek için tüm şartları zorlayacağız” ifadelerini kullandı.

Söz konusu taleplerin Kamu İşveren Heyeti tarafından da kabul gördüğünü belirten Gündoğdu, “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşmasına teşrif eden Sayın Başbakan’ın konulara verdiği önemi biliyoruz. Bu öneme binaen verdiği talimatlar çerçevesinde söz konusu konuların çalışma yapılarak en kısa sürede sonuca bağlanması haklı ve yüksek beklentimizdir. Bizim isteğimiz bu sürenin kısa olması ve kazanımlarımızın bir an önce yürürlüğe girmesidir” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına başkanlık yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise KPDK’nın daha önceki toplantılarında gündeme gelen konuların bir kısmına ilişkin kanun tasarı taslağının hazırlanarak Başbakanlığa iletildiğini dile getirdi. 13 Şubat 2014 tarihinde Başbakanlığa gönderilen konular arasında disiplin cezalarının affı, adaylıkta uyarma ve kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılmasının engellenmesi, iş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin artırılması, iş yoğunluğu fazla olan mahkeme çalışanlarına fazla çalışma ücreti verilmesi gibi konular yer alıyor.

 

 

 

İşte Başbakanlığa verilen kanun tasarı taslağının ana maddeleri…

 



816 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ÜYELİK

SİTE MENÜSÜ