• https://www.facebook.com/izmirdiyanet-sen.org
  • https://www.twitter.com/nail hoca çelik
  • https://www.youtube.com/nail hoca çelik

3.840 adet sözleşmeli imam-hatip ve 160 adet sözleşmeli Müezzin-kayyım alımı olacaktır

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna 6002 sayılı kanunun 20. maddesiyle eklenen geçici 15 inci maddesi uyarınca; 30.06.2010 tarihi itibarıyla vekil imam-hatip veya vekil müezzin-kayyım olarak görevde olanlar ile 03.05.2005 tarihinden söz konusu kanunun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği 13.07.2010 tarihine kadar en az dört ay vekil imam-hatip veya vekil müezzin-kayyım olarak görev yapmış olanlardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi uyarınca (3.840 adet sözleşmeli imam-hatip ve 160 adet sözleşmeli müezzin-kayyım) olarak 4000 adet sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilmek üzere sözlü-uygulamalı sınav yapılacaktır.

 
A-Sınava katılmak isteyen adaylarda aranan şartlar: 
1.     657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.
     
2.     Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde ön görülen din hizmetleri sınıfında çalışan personel için aranan ”Ortak Nitelik” şartını taşımak.
 
3.     30.06.2010 tarihi itibariyle vekil imam-hatip veya vekil müezzin-kayyım olarak görev yapıyor olmak veya 03.05.2005 tarihinden 13.07.2010 tarihine kadar toplam en az 4 ay vekil imam-hatip veya vekil müezzin-kayyım olarak görev yapmış olmak.   
 
4.     Sözleşmeli imam-hatiplik için en az imam-hatip lisesi mezunu, sözleşmeli müezzin-kayyım olmak için ise en az imam-hatip lisesi mezunu veya hafızlık belgesine sahip en az lise/ dengi okul mezunu olmak.
 
5.     Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (B Grubu) herhangi birine katılmış olup, sınav sonuç belgelerinden birine sahip olmak ve en az (40) puan almış olmak.
 
6.     Görev almak istediği alanla ilgili, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılmış olan imam-hatiplik veya müezzin-kayyımlık yeterlik belgesi sınavlarının birinden başarılı olmak.
 

B-Başvuru şekli ve diğer hususlar:
 
1-   Adaylar iki ayrı unvanda da vekillik yapmış olsalar dahi bir unvan için müracaat edebileceklerdir.
 
2-   Diyanet İşleri Başkanlığında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli pozisyonda veya kadrolu olarak halen görevde olanların müracaatları kabul edilmeyecektir.
 
3-   Adaylar, yaptıkları vekillik görevleriyle ilgili hizmet belgelerini görev yaptıkları müftülüklerden alacaklardır.
 
4-   Yukarıdaki şartları taşıyan ve belgelerini tamamlayan adaylar 13.10.2010 tarihi mesai saati bitimine kadar  www.diyanet.gov.tr adresindeki “Personel Hizmetleri” bölümüne girerek bu sayfada bulunan sözleşmeli Personel Alımı E-Başvuru  adresi üzerinden müracaatlarını yapacaklar ve herhangi bir il müftülüğüne istenen belgelerle birlikte şahsen müracaat edeceklerdir.
 
5-   İl Müftülüklerinde konuyla ilgili yetkilendirilmiş memurlar web adresinde yazılı olan konuyla ilgili programa girerek adayın verdiği belgelerdeki bilgileri kontrol edeceklerdir.
 
6-   Müftülüklerce, web programında yapılan kayıt işleminin ardından aday başvuru formundan iki nüsha yazdırıp, müftülük gelen evrak defterine kaydını yapacak, formun her iki nüshası, yetkili memur ve müracaat eden aday tarafından (ad, soyadı ve unvanı yazılarak) imzalanacak, formun bir nüshası müftülükteki dosyada muhafaza edilecek, diğer nüshası ile ibraz edilen belgeler adayın kendisine iade edilecektir.
 
7-   Müezzin-kayyımlık yeterlik belgesi olup imam-hatip olarak vekil görevi yapmış ve halen yapmakta olanlar müezzin-kayyımlık için müracaat edebileceklerdir.
 
8-   Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
 9-   Sınava girme şartlarını taşıyan adaylar, sınav tarih ve yerleri Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sayfasında 20.10.2010 tarihinde ilan edilecek ve aynı tarihten itibaren “Sınav Giriş Belgesini” de aynı siteden alacaklardır.
 
10-    Adaylar sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi”  ile birlikte kimlik belgelerinin birini de (Nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
 
11-    Adaylar, sınav sonuçlarını öğrendikleri program aracılığıyla tercih hakkını kazanmış olmaları halinde, atanmak istedikleri iller ile ilgili tercihlerini elektronik ortamda yapacaklardır.
 
12-    Sınav sonuçlarının ilanını müteakip sınavı kazanan adaylar (7) yedi gün içerisinde Başkanlığımız resmi internet sayfasında ilan edilen iller içerisinden, belirtilecek tarihler arasında en fazla 10 il tercihinde bulunabileceklerdir. (Adaylar  istemeleri halinde 10 tercihin dışında “Başkanlıkça uygun görülecek illere” ibaresi olan yeri işaretledikleri takdirde re’sen yerleştirileceklerdir.)
 
13-    Sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak şarttır. Yerleştirmeler, başarılı olan adaylar arasından ilan edilen boş pozisyon sayısı kadar en yüksek puandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre il tercihleri dikkate alınmak suretiyle yapılacaktır. (Yerleştirmelerde puanların eşit olması halinde KPSS puanı yüksek olan, oda eşit olması halinde KPSS’na katıldığı öğrenim belge tarihi önce olan, bu tarihin de aynı olması halinde doğum tarihi önce olana öncelik tanınacaktır.)            Yerleştirilenlerin il bazında yer tespitleri ise camilerin özelliklerine göre il müftülüklerince sözlü uygulamalı sınavdan aldığı puanın %70’i, KPSS puanının % 30’unun toplamı baz alınarak en yüksek puandan başlamak suretiyle yapılacaktır.
 
14-    Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar, yerleştirilseler dahi durumun sonradan anlaşılması halinde sözleşmeleri feshedilecektir.
 
15-    Diyanet İşleri Başkanlığı web sitesinde sınav ilan ve sonuçları ile ilgili yapılan duyurular tebligat sayılacaktır.
 

C-Sınav Konuları;  1- Sözleşmeli İmam-Hatiplik Sınavı Konuları:           Diyanet İşleri Başkanlığı web sayfasının “Hizmetlerimiz/Eğitim hizmetleri” bölümünde yer alan yeterlik konuları. (Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 11’inci maddesindeki konular)
 
2- Sözleşmeli Müezzin-Kayyımlık Sınav Konuları:
         
Kur’an-ı Kerim,  Ezan ve İkamet. (Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 11’inci maddesindeki konular)
 
D-Başvuru İçin Gerekli Evrak
 
1.     Hizmet Belgesi/Belgeleri (Vekil görev yaptığı il/ilçe müftülüklerinden alınacak)2.     Öğrenim durumunu gösterir belge.3.     KPSS sonuç belgesi.4.     Varsa Hafızlık belgesi.5.     T.C. Kimlik no’lu hüviyet belgesi.
 

başvuru için

E-iletişim
 
Telefon:
(0312) 295 77 62            
(0312) 295 77 63
(0312) 295 77 79            
(0312) 295 78 33
(0312) 295 77 75            
(0312) 295 77 66
(0312) 295 77 77            
(0312) 295 78 27

kaynak: diyanet.gov.tr



1600 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ÜYELİK

SİTE MENÜSÜ