• https://www.facebook.com/izmirdiyanet-sen.org
  • https://www.twitter.com/nail hoca çelik
  • https://www.youtube.com/nail hoca çelik

2013 YILI HAC KURLARI ÇEKİLDİ

Hac ibadeti ve turlarla alakalı bilgileri 444 15 37 numaralı telefondan alabilirsiniz.

KURA SONUÇLARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Öte yandan Erzurumlu hacı adaylarının canlı yayında izleyeceği hac kura çekimi yarıda kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın canlı olarak verdiği hac kuralarının, uydu bağlantısının teknik nedenlerle kesilmesi üzerine yarıda kaldı.

Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirmek için ülke genelinde 1 milyon 372 bin 231 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac kayıt kuralarını büyük bir heyecanla takip etti.

Erzurum İl Müftülüğü, hacı adaylarına kura heyecanını yaşatmak amacıyla Müftülük Çok Amaçlı Salonu'nda canlı yayın üzerinden kura çekimini verdi. Günün erken saatlerinde Müftülük Çok Amaçlı Salonu'na gelen onlarca hacı adayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan canlı sunulan kura çekimini heyecanla takip etmeye başladı. Kurada Ankaralı hacı adaylarının çekilişinin yapılması ve isimlerinin okunması esnasında canlı yayına teknik nedenlerle son verildi. İsimlerinin okunmasını bekleyen hacı adayları hayal kırıklığı içerisinde müftülükten ayrıldı.

İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, Erzurumlu hacı adaylarına kura heyecanını yaşatmak için günler öncesinden Çok Amaçlı Salon'da gerekli teknik hazırlıkları yaptıklarını söyledi. Teknik bir nedenle kura çekiminin tamamının canlı olarak uyduğu üzerinden verilemediğine vurgu yapan Kotan, "Teknik bir problemle hacı adaylarımıza kura heyecanını yaşatamadığımız için üzgünüz. Problem müftülük ya da Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan kaynaklanmadı. Sebebi tam olarak henüz belirlenemeyen uydu kanalındaki teknik nedenle kura çekimi yarıda kaldı." diye konuştu.

Müftü Yardımcısı Kotan, hacı adaylarının bugün akşam 20.00'den itibaren diyanetin web sitesi üzerinden hac kayıt kuralarının kesin sonucunu görebileceklerini de dile getirdi.

Hac sezonunda ülke genelinde Türkiye'den 74 bin, Erzurum'dan ise bin kişinin gideceğini de ifade eden Kotan,"İlimizde yaklaşık 18 bin hacı adayımız vardı. Bunlardan yaklaşık bin tanesi kura sonucu haca gidebilecek. Kurada isimleri çıkanlar 8- 19 Nisan tarihleri arasında müftülüğümüze müracaat ederek kesin kayıtlarını yaptırabilirler." şeklinde konuştu.

 



1867 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
ÜYELİK

SİTE MENÜSÜ